FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska traži od Iraka ekstradiciju pripadnika al Qaide

ANKARA, 14. srpnja 2005. (Hina) - Turska je zatražila od prijelaznevlade iračkog premijera Ibrahima al Jaafarija ekstradiciju BurhanaKusa i Sadettina Akdasa koji se nalaze u američkom zatvoru Abu Ghraibu okolici Bagdada, piše u četvrtak istanbulski list Hurriyet.
ANKARA, 14. srpnja 2005. (Hina) - Turska je zatražila od prijelazne vlade iračkog premijera Ibrahima al Jaafarija ekstradiciju Burhana Kusa i Sadettina Akdasa koji se nalaze u američkom zatvoru Abu Ghraib u okolici Bagdada, piše u četvrtak istanbulski list Hurriyet.

Obojica zatvorenika su turski državljani za koje se opravdano sumnja da su bili glavni organizatori bombaških napada na dvije sinagoge, zgradu generalnog konzulata Velike Britanije i sjedište jedne londonske banke u Istanbulu.

U tim terorističkim akcijama počinjenim potkraj 2003, poginulo je najmanje 60 ljudi, a više od 800 ranjeno. Nakon zločina, Kus i Akdas su pobjegli u susjedni Irak.

Hurriyet tvrdi da su Kus i Akdas čelni ljudi ogranka terorističke mreže al Qaida u Turskoj. Drži da bi njihovo izručenje pomoglo ne samo okončanju vrlo opsežne istrage, već i uhićenju mnogih aktivnih pristaša Osame bin Ladena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙