FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks primio predsjednika latvijske vlade Aigarsa Kalvitisa

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks primio je u petak predsjednika Vlade Republike Latvije AigarsaKalvitisa u sklopu njegova službenog posjeta Hrvatskoj, priopćeno jeiz Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u petak predsjednika Vlade Republike Latvije Aigarsa Kalvitisa u sklopu njegova službenog posjeta Hrvatskoj, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Šeks je podsjetio da je Latvija jedna od prvih zemalja koje su priznale Hrvatsku, 14. prosinca 1991. godine, a iste te godine 28. kolovoza Hrvatska je priznala Latviju.

Odnose između dviju država ocijenio je dobrima, bez otvorenih pitanja. Uspostavljena je parlamentarna suradnja srodnih odbora za europske integracije i za vanjske poslove, te skupina prijateljstva. U budućnosti valja osnažiti suradnju, posebice na gospodarskom planu, te povećati trgovačku razmjenu, rekao je Šeks.

Izrazio je zahvalnost Latviji na podršci hrvatskim težnjama za pristup Europskoj uniji i NATO savezu, koji su glavni vanjskopolitički prioriteti Hrvatske, te uputio poziv predsjedniku latvijskog parlamenta da posjeti Hrvatsku i Hrvatski sabor.

Predsjednik latvijske vlade Kalvitis smatra da ima mogućnosti za tješnju suradnju između dviju zemalja i da postoji obostrani interes za aktivnijim gospodarskim odnosima te je naglasio da Latvija podržava Hrvatsku na njenom putu prema EU i NATO-u, navodi se u priopćenju Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙