FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Urugvaj: bivša politička zatočenica primila pismo 23 godine poslije

MONTEVIDEO, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sindikalnoj čelnici koja jebila zatočena u doba diktature u Urugvaju (1973-1958.) u utorak je nasvečanosti upriličenoj u ministarstvu vanjskih poslova službenopredano pismo i rupčić iz Švicarske koje joj je bio oduzeo vojnik.
MONTEVIDEO, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sindikalnoj čelnici koja je bila zatočena u doba diktature u Urugvaju (1973-1958.) u utorak je na svečanosti upriličenoj u ministarstvu vanjskih poslova službeno predano pismo i rupčić iz Švicarske koje joj je bio oduzeo vojnik.

Urugvajski ministar vanjskih poslova Reinaldo Gargano predao je stvari Mabel La Madrid koja je odala priznanje vladi prvog lijevog predsjednika Tabarea Vazqueza koji je izabran u listopadu prošle godine.

"Trebalo je čekati 20 godina i promijeniti četiri vlade da bi mi se to dogodilo, što svjedoči o promjeni stajališta", kazala je.

Ministar je u svibnju osnovao skupinu dužnosnika i istraživača kako bi uveo reda u arhivima u vezi s razdobljem diktature koji su u ministarstvu, veleposlanstvima i konzulatima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙