FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandić ponovno optužuje Nikolića za umiješanost u zločin u Antinu

ponovila da ima svjedoka koji tvrde kako je zamjenikpredsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić osobnoprisiljavao hrvatske civile u selu Antinu da čiste minska polja.
Beograd,,22. srpnja 2005.(Hina) - Ravnateljica Fonda za humanitarno pravo u Srbiji Nataša Kandić u petak je za beogradsku BK televiziju i za radio B92 ponovila da ima svjedoka koji tvrde kako je zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić osobno prisiljavao hrvatske civile u selu Antinu da čiste minska polja.

"Ja sam poslije svoje prve izjave iznijela i dodatne podatke iz nekoliko neovisnih izvora. Raspolažem podacima koji govore o njegovoj umiješanosti u zločine nad civilima u Antinu", rekla je Nataša Kandić i dodala da je jedan od izvora "preživjela žrtva" koja je prepoznala Nikolića i tvrdi kako je on bio u hrvatskome selu Antinu. Istaknula je kako "neki govore da je on osobno prisiljavao hrvatske civile da čiste minska polja".

Nataša Kandić je rekla kako ima svjedoka koji potvrđuju već iznesene opise događaja u Antinu, ali nitko nije potvrdio ono što je tvrdio SRS - da je Nikolić bio humanitarac ili stožerni oficir, da je došao samo u posjet i da je bio dragovoljac.

Ponovila je da je o slučaju Antin otvorena istraga, da se zločin dogodio i kako je Tomislav Nikolić u to doba bio ondje.

Tomislav Nikolić prošlog je mjeseca protiv Nataše Kandić podigao kaznenu prijavu za klevetu zbog njezinih izjava da je umiješan u zločin u Antinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙