FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 13 sati:
ZAGREB, 22. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 13 sati:

ZAGREB - Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Neven Spahija objavio je danas popis igrača koji su pozvani na pripreme za Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. rujna održava u Srbiji i Crnoj Gori. Na pripreme je pozvano 16 igrača, a na EP će putovati njih 12. Pripreme počinju 30. srpnja u Zagrebu. U okviru priprema Hrvatska će sudjelovati na dva turnira, u Italiji i Crnoj Gori, te će gostovati u Španjolskoj. Na EP hrvatski košarkaši putuju 14. rujna. Hrvatska je u skupini B (Podgorica), sa Turskom, Litvom i Bugarskom. Prvoplasirani iz skupine ide izravno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igraju protiv drugog i trećeg iz skupine A, u kojoj su Rusija, Njemačka, Italija i Ukrajina. Iako vodstvo reprezentacije ističe da je Hrvatska u stanju pobijediti svakoga, primarni cilj na EP-u je izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se sljedeće godine održava u Japanu. To znači da bi Hrvatska morala biti među prvih šest na EP-u.

Na pripreme su pozvani:

BRANIČI - Marino Baždarić, Gordan Giriček, Zoran Planinić, Marko Popović, Ivan Tomas, Roko-Leni Ukić

KRILA - Marko Banić, Matej Mamić, Damir Markota, Damir Rančić, Marko Tomas, Andrija Žižić

CENTRI - Dalibor Bagarić, Mario Kasun, Nikola Prkačin, Nikola Vujčić

MONTREAL - Dvadesetogodišnji Kanađanin Alexandre Despatie najveća je zvijezda dosadašnjeg dijela SP-a u vodenim sportovima, koje se održava u Montrealu. Despatie je u četvrtak došao do drugog zlata, pobijedivši u skokovima s 1 m. Iza sebe je ostavio dvojicu svjetskih prvaka Kineze Xiang Xua i Feng Wanga. Prije tri dana Despatie je osvojio zlatnu medalju u skokovima s 3 m. Srebro u skokovim s 1 m osvojio je branitelj naslova Kinez Xiang Xu, a bronca je otišla njegovom sunarodnjaku Feng Wangu, koji je bio svjetski prvak 2001.

Skokovi s 1 m, muški:

1. Alexandre Despatie (Kan) 489.69

2. Xiang Xu (Kina) 445.68

3. Feng Wang (Kina) 445.56

MONTREAL - Hrvatski skakač u vodu Šime Perić zauzeo je 32. mjesto u konkurenciji 39 natjecatelja u kvalifikacijama skokova s daske visine jedan metar na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, te se nije uspio plasirati u polufinale.

Perić je u kvalifikacijama dobio 279.09 bodova, dok je 12., posljednji koji je prošao u polufinale, Amerikanac Christopher Colwill imao 345.60 bodova.

MONTREAL - Francuskinja Virginie Dedieu obranila je naslov svjetske prvakinje u sinkroniziranom plivanju. Na SP-u Montrealu Dedieu je pokazala superiornu izvedbu, te je zaradila pet čistih desetki za umjetnički dojam i još dvije za tehničku izvedbu. Srebro je pripalo Ruskinji Nataliji Iščenko, a broncu je odnijela Španjolka Gemma Mengual.

REZULTATI:

1. Virginie Dedieu (FRA) 99.001

2. Natalia Iščenko (RUS) 98.240

3. Gemma Mengual (ŠPA) 97.417

NEW JERSEY - Rezultati polufinala nogometnog turnira Gold Cup:

Panama - Kolumbija 3:2 (Phillips 13, 73, Dely Valdes 26/Patino 63, 89)

SAD - Honduras 2:1 (O'Brien 86, Onyewu 90/Guerrero 30)

Finale se igra u nedjelju, 24. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙