FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započelo "Osječko ljeto kulture", kiša prekinula "Cyrana de Bergeraca"

OSIJEK,29. lipnja(Hina) - U Osijeku je večeras započelo 5. "Osječkoljeto kulture", koje će do 21. srpnja obuhvatiti 48 kazališnih,glazbenih, filmskih, književnih i likovnih sadržaja, ali je otvarajućapredstava "Cyrano de Bergerac" Edmonda Rostanda, u režiji ZlatkaSvibena i u izvedbi osječkoga HNK-a zbog nevremena prekinuta.
OSIJEK,29. lipnja(Hina) - U Osijeku je večeras započelo 5. "Osječko ljeto kulture", koje će do 21. srpnja obuhvatiti 48 kazališnih, glazbenih, filmskih, književnih i likovnih sadržaja, ali je otvarajuća predstava "Cyrano de Bergerac" Edmonda Rostanda, u režiji Zlatka Svibena i u izvedbi osječkoga HNK-a zbog nevremena prekinuta.

Predstava "Cyrano de Bergerac" nedavno je premijerno prikazana u osječkome HNK-u, a večerašnje izvođenje započelo je u dvorištu i ispred zgrade sveučilišnoga Rektorata, u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, ali je oko 22,50 sati, zbog jake kiše i vjetra, predstava prekinuta, a nakon 15-minutnog čekanja i otkazana.

Otvarajući "Osječko ljeto kulture" osječki gradonačelnik Anto Đapić kazao je kako je riječ o najvećoj kulturnoj manifestaciji u istočnom dijelu Hrvatske.

U kazališnom dijelu programa nastupit će zagrebačko i splitsko HNK, kazališta iz Zagreba, Požege, Virovitice, osječko Dječje kazalište i Lutkarsko kazalište iz Maribora.

Uz tradicionalni performance-art festival u likovnom dijelu "Ljeta kulture", održat će se izložbe radova Ivana Tišova, nove osječke likovne scene te izložba keramika i staklo 17. i 18. stoljeća iz bivšeg Franjevačkog samostana.

Uz glazbenu premijeru "Carmina burana" Carla Orffa, u izvedbi Akademskog zbora i komornog orkesta "Osječkoga ljeta kulture" u glazbenom dijelu programa koncerte će, uz ostale, održati Moses Gospel Group, Ivan Kapec band, Radio string Quartet i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske.

Troškovi organizacije ovogodišnjeg "Osječkog ljeta kulture" iznose 1,1 milijuna kuna, od čega je 600.000 kuna osigurao grad Osijek, Ministarsto kulture 175.000 kuna, a ostatak sponzori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙