FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova banka mijenja ime u OTP banka Hrvatska

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Dioničari Nove banke trebali bi naGlavnoj skupštini, sazvanoj za 24. kolovoza ove godine, donijetiodluku o promjeni imena banke u OTP banka Hrvatska d.d., odnosnoskraćeno OTP banka.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Dioničari Nove banke trebali bi na Glavnoj skupštini, sazvanoj za 24. kolovoza ove godine, donijeti odluku o promjeni imena banke u OTP banka Hrvatska d.d., odnosno skraćeno OTP banka.

Kako se navodi u pozivu za skupštinu koji danas prenosi Zagrebačka burza, jedina točna dnevnog reda za Glavnu skupštinu Nove banke su izmjene statuta, među kojima je i ona o promjeni imena i zaštitnog znaka banke te oznake da je banke dio OTP grupe.

Time se ime Nove banke prilagođava imenu njenog najvećeg dioničara, mađarske OTP bank, u čijem je vlasništvu 95,59 posto dionica Nove banke.

OTP je većinski vlasnički udio u Novoj banci kupio u ožujku ove godine za 236 milijuna eura od dotadašnjih većinskih dioničara zagrebačke tvrtke Reginter, SEEf Holdinga te američkog SWR Investments.

Nova banka je nastala je 2002. godine spajanjem Dalmatinske, Istarske i Sisačke banke te spajanjem s Dubrovačkom bankom tijekom prošle godine, a prošlu je godinu završila s dobiti od 141,6 milijuna kuna, te aktivom od 7,87 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙