FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor sa zadrugarima

DUGA RESA, 27. lipnja 2005. (Hina) -
DUGA RESA, 27. lipnja 2005. (Hina) -

Upravitelj Poljoprivredno-stočarsko-voćarske zadruge branitelja "Duge Rese" Dubravko Štitić izvijestio je danas potpredsjednicu Vlade i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor da je ta zadruga u šest mjeseci, od početka djelovanja, proizvela i prodala 150 tona povrća, uglavnom na otok Rab.

Zadrugu je osnovalo deset branitelja, njihov je broj sada udvostručen, a bavi se proizvodnjom mlijeka, sira, kupinova vina, gljiva i ostalog povrća, a među velikim planovima za budućnost nalazi se i plan uzgoja autohtonih riječnih rakova i povećanja plasteničkog uzgoja povrća.

Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti prošle je godine Zadruzi dalo potporu od 150.000 kuna, a ministrica Jadranka Kosor istaknula je da članovi te zadruge nastoje svojim radom sami izboriti za sebe dostojno mjesto na tržištu rada.

"Zadrugarstvo je omogućilo samozapošljavanje oko dvije tisuće branitelja, pa mogu reći da je od šest Vladinih mjera za zapošljavanje hrvatskih branitelja upravo mjera poticanja zadruga najuspješnija", rekla je Kosor.

Deset je zadruga već dobilo po 150.000 kuna inicijalnih sredstava, deset je predalo zahtjeve za tu pomoć, a udvostručen je i broj zahtjeva za osnivanjem zadruga, dodala je ministrica, upozorivši da je još 25 tisuća nezaposlenih hrvatskih branitelja i da je za njih i njihove obitelji, kao i za mlade općenito, važno spominjati primjere koji dokazano imaju budućnost.

"Treba govoriti i o samoubojstvima branitelja, jer je to velik problem, ali i o tome da su u zadrugama neki branitelji koji pate od posljedica PTSP-a našli nov smisao života. O tome se ne govori, niti javnost dosta zna o zadrugama", istaknula je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙