FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren nogometni turnir "Memorijal vukovarskih branitelja"

VUKOVAR, 23. lipnja 2005. (Hina) - Na stadionu u Borovu naselju u Vukovaru danas je otvoren 3. nogometni turnir "Memorijal vukovarskihbranitelja".
VUKOVAR, 23. lipnja 2005. (Hina) - Na stadionu u Borovu naselju u Vukovaru danas je otvoren 3. nogometni turnir "Memorijal vukovarskih branitelja".

Na tradicionalnom turniru juniora do 14 godina, koji se održava do subote, 25. lipnja, nastupit će 16 prvoligaških i drugoligaških nogometnih sastava iz cijele Hrvatske.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, koja ga je i svečano otvorila, a organizatori su Grad Vukovar, Hrvatski nogometni savez, Županijski nogometni savez Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatski nogometni klub "Vukovar '91".

Ministrica Kosor naglasila je kako je ovo posebno značajan turnir jer se mladi prisjećaju onih koji su dali život za Vukovar i Hrvatsku. "To je način borbe protiv zaborava", dodala je.

Pritom je podsjetila da je na popisu zatočenih i nestalih još 1150 hrvatskih branitelja i civila, od kojih je najveći broj upravo iz Vukovarsko-srijemske županije.

Svečanom otvorenju turnira nazočan je bio i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji je zajedno s potpredsjednicom Vlade i ministricom branitelja Jadrankom Kosor uručio lopte kapetanu Dinama, pobjedničke ekipe prošlogodišnjeg turnira, i kapetanu domaćina Vukovara '91.

Svečanom otvorenju, uz vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića, gradonačelnika Vukovara Tomislava Šotu i predsjednika Organizacijskog odbora turnira i saborskog zastupnika Petra Mlinarića, nazočni su bili i najviši dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik Vlatko Marković, tajnik Zorislav Srebrić i Ante Pavlović.

Nakon svečanog otvorenja turnira mladi su nogometaši krenuli u obilazak Vukovara i značajnih mjesta iz Domovinskog rata.

Natjecanje počinje sutra u 8,30 sati na tri stadiona - Gradskom stadionu, stadionu Radničkog i na stadionu u Borovu naselju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙