FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aluminijski gigant Alcoa ostvario rekordan profit

NEW YORK, 8. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći svjetski proizvođačaluminija Alcoa Inc. ostvario je rekordno visok profit i prihode udrugom ovogodišnjem tromjesečju unatoč padu cijena aluminija, objavilaje ta kompanija.
NEW YORK, 8. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći svjetski proizvođač aluminija Alcoa Inc. ostvario je rekordno visok profit i prihode u drugom ovogodišnjem tromjesečju unatoč padu cijena aluminija, objavila je ta kompanija.

Profit Alcoe porastao je za 77 posto na 460 milijuna dolara u drugom tromjesečju, u odnosu na 260 milijuna dolara u tromjesečju prije. Prihod kompanije porastao je za 8 posto na 6,8 milijardi dolara.

Njujorška kompanija uvelike je imala koristi od prodaje svojih dionica u norveškoj aluminijskoj kompaniji Elkem. Od te posebne stavke ostvarila je profit od 8 centi po dionici.

No, troškovi restrukturiranja iznosili su ukupno 230 milijuna dolara, uglavnom radi zatvaranja njemačke tvornice Hamburger Aluminium-Werk, što je opteretilo profit.

"Polučili smo snažne rezultate i poduzeli potrebne korake kako bi poveli restrukturiranje, kontrolu troškova i postavili okvir za zdravo dugoročno poslovanje", rekao je Alain Belda, predsjednik uprave Alcoe.

Prihodi aluminijskog giganta Alcoa porasli su u prvoj polovici godine na 13,1 milijardu dolara, dok je profit pao na 720 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙