FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkrivene najstarije kršćanske grobnice u Njemačkoj

TRIER, 21. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sarkofazi iz III. i IV. stoljećakoji su pripadali prvim kršćanskim zajednicama sjeverno od Alpaotkriveni su u gradu Trieru (na zapadu Njemačke), izjavio je u srijedudirektor gradskoga episkopalnog muzeja Winfried Weber.
TRIER, 21. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sarkofazi iz III. i IV. stoljeća koji su pripadali prvim kršćanskim zajednicama sjeverno od Alpa otkriveni su u gradu Trieru (na zapadu Njemačke), izjavio je u srijedu direktor gradskoga episkopalnog muzeja Winfried Weber.

Iskopavanja pod oltarom u crkvi Svetog Mateja u Trieru otkrila su nekadašnje groblje iz rimskog doba. Nekoliko stotina mrtvih najvjerojatnije je zakopano pored grobnica prvih svećenika u Trieru, Euchariusa i Valeriusa.

"Zahvaljujući arheološkim otkrićima, legendarni prikazi sad imaju neupitnu utemeljenost", kazao je Winfried Weber.

Kako tvrde arheolozi, kršćanska zajednica postojala je oko 270. godine u Trieru. Skromna u početku - od pedeset do šezdeset članova - ubrzo je dobila na širini pod vladavinom prvog kršćanskog rimskog cara Konstantina koji je vladao iz Triera između 306. i 316. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙