FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Discovery neće biti lansiran prije 26. srpnja

WASHINGTON, 19. srpnja 2005. (DPA/Hina) - Američki raketoplanDiscovery neće biti lansiran prije 26. srpnja, a i taj je datumutemeljen na najoptimističnijim očekivanjima, izvijestio je uponedjeljak glasnogovornik američke svemirske agencije.
WASHINGTON, 19. srpnja 2005. (DPA/Hina) - Američki raketoplan Discovery neće biti lansiran prije 26. srpnja, a i taj je datum utemeljen na najoptimističnijim očekivanjima, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik američke svemirske agencije.

Pogreška na jednom od osam osjetnika za gorivo otkrivena je u srijedu tijekom rutinske provjere prije leta što je nagnalo NASA-u na odgodu lansiranja samo dva sata i dvadeset minuta prije predviđenog termina.

"Nekoliko dana više kako bismo bili sigurni da ćemo sigurno letjeti nije problem u tako velikom projektu", kazao je zamjenik voditelja programa space shuttle Svemirskog centra Kennedy Wayne Hale tijekom briefinga. "Riješit ćemo taj problem", kazao je.

Također je rekao da NASA-ini još nisu pronašli uzrok kvara osjetnika mada su proveli mnoge testove na normalnoj temperaturi. Ne budu li testiranja rješila problem, buduća će biti provedena na vrlo niskim temperaturama, dodao je.

U NASA-i vjeruju da će svemirski shuttle biti lansiran do kraja srpnja, jer bi slijedeći mogući termin bio u rujnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙