FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Discovery spreman za lansiranje

CAP CANAVERAL, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Space shuttle Discoveryspreman je za lansiranje koje je predviđeno u srijedu, ali mu prijetioluja uoči njegova prvog leta nakon nesreće koja je zadesila Columbijuprije 30 mjeseci, priopćila je Nasa u utorak.
CAP CANAVERAL, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Space shuttle Discovery spreman je za lansiranje koje je predviđeno u srijedu, ali mu prijeti oluja uoči njegova prvog leta nakon nesreće koja je zadesila Columbiju prije 30 mjeseci, priopćila je Nasa u utorak.

Vjerojatnost da će meteorološke prilike biti povoljne iznosi 60 posto, s obzirom na pojačan rizik od oluja u vrijeme lansiranja (15.51 sat ili 19.51 sat po GMT-u) na području svemirskog centra Kennedy, nedaleko od Cape Canaverala (jug Floride), izjavila je Kathy Winters, meteorolog u svemirskom centru.

Nasa ne može izvesti lansiranje ako se oluja formira na udaljenosti od 20 milja (37 kilometara) od središta Kennedy, jer može omesdti prisilno slijetanje ukoliko brod bude imao problema s lansiranjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙