FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana u utorak stigao u Beograd, u srijedu priopćenja

BEOGRAD,20. srpnja(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjskupolitiku i sigurnost Javier Solana doputovao je u utorak navečer uBeograd, gdje se sastao sa srbijanskim predsjednikom i premijeromBorisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom.
BEOGRAD,20. srpnja(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana doputovao je u utorak navečer u Beograd, gdje se sastao sa srbijanskim predsjednikom i premijerom Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom.

Glavna tema razgovora su pripreme za pregovore SCG s Europskom unijom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Kako je rečeno, o sadržaju tih razgovora bit će objavljena priopćenja.

Solana će se u srijedu sastati i s ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem, crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem te s predsjednikom državne zajednice Svetozarom Marovićem.

Visoki predstavnik potom putuje u Prištinu, gdje će razgovarati s predstavnicima međunarodne uprave i kosovskih vlasti. Kako je najavljeno, osim sa šefom UNMIK-a Sorenom Jesenom Petersonom, Solana će se sastati i s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Kosumijem te s čelnicima oporbenih albanskih stranaka Hashimom Tachijem i Vetonom Surroijem, kao i s predstavnicima kosovskih Srba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙