FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana u Beogradu: Najesen pregovori o SSP-u

BEOGRAD, 20. srpnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjskupolitiku i sigurnost Javier Solana izjavio je u srijedu u Beogradunakon razgovora s predsjednikom Srbije i Crne Gore SvetozaromMarovićem da bi pregovori sa SCG o sporazumu o stabilizaciji ipridruživanju trebali početi u listopadu.
BEOGRAD, 20. srpnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izjavio je u srijedu u Beogradu nakon razgovora s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem da bi pregovori sa SCG o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju trebali početi u listopadu.

Solana je rekao da je pred Srbijom i Crnom Gorom europska perspektiva, ali da još uvijek treba riješiti pitanje suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu (ICTY).

"Potpuna suradnja državne zajednice s Haškim sudom jedno je od ključnih pitanja koje treba riješiti", kazao je Solana, dodajući da je suradnja s Haškim sudom značajno napredovala, ali da Bruxelles očekuje "i posljednji korak", izručenje odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića.

Solana je u srijedu razgovarao i sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i ministrom vanjskih poslova SCG-a Vukom Draškovićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙