FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žene SDP-a: Bandićeve reakcije neprimjerene

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Socijaldemokratski forum žena SDP-a(SDFŽ) neprimjerenim je danas ocijenio seksistički ispad stranačkogkolege, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, vjerujući da setakvo što neće događati.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Socijaldemokratski forum žena SDP-a (SDFŽ) neprimjerenim je danas ocijenio seksistički ispad stranačkog kolege, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, vjerujući da se takvo što neće događati.

Bandić je, kako su prenijeli mediji, izjavio da je sjednice zagrebačkog Poglavarstva odlučio zatvoriti "jer su članovi Poglavarstva previše gledali novinarke, što ih je dekoncentriralo",

Forum priopćenjem "upozorava na neprimjerenost Bandićeve reakcije" i pozdravlja reakciju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gordane Lukač-Koritnik, kao i predstavnica medija koje su o tom događaju progovorile.

Posljednji slučaj tzv. šale u zagrebačkom Poglavarstvu pokazuje da još uvijek i u redovima socijaldemokratkinja i socijaldemokrata treba provoditi politiku rodnog osvještavanja i primjene vokabulara koji ne smije biti diskriminirajući ni u rodnom, niti u bilo kojem drugom smislu, ističe Forum.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙