FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Zagreb preuzima pozitivna iskustva Beča

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik MilanBandić danas je rekao da će Zagreb u budućim planovima razvitka gradapreuzeti pozitivna iskustva Beča s težištem na prometnim rješenjima igospodarenju otpadom, ali i u organiziranju gradske uprave, oduvođenja posebnog odjela za kontrolu utroška gradskog novca nadalje teu reorganizaciji komunalnog sustava grada.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da će Zagreb u budućim planovima razvitka grada preuzeti pozitivna iskustva Beča s težištem na prometnim rješenjima i gospodarenju otpadom, ali i u organiziranju gradske uprave, od uvođenja posebnog odjela za kontrolu utroška gradskog novca nadalje te u reorganizaciji komunalnog sustava grada.

Bandić je to izvijestio na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu nakon susreta s bečkim gradonačelnikom Michaelom Hauplom 7. srpnja u Beču gdje su dvojica gradskih čelnika potpisala zajedničku izjavu o suradnji dvaju gradova i sporazum o stranačkoj suradnji dvaju socijaldemokratskih partija Zagreba i Beča.

"Suradnja će biti intenzivirana jer su nam iskustva Beča dragocjena", rekao je Bandić napominjući da i Beč, premda ima proračun od gotovo 83 milijarde kuna, može naučiti nešto iz zagrebačkih iskustava, iako Zagreb sa znatno manje novca, s 5,5 milijardi kuna, pokriva gradske troškove i planira razvoj grada.

Naveo je da je u Beču dogovorena suradnja stručnjaka gradskih poduzeća Zagreba i Beča što je posebno važno za buduću reorganizaciju komunalnog sustava u kojem će se dio gradskih tvrtki postupno privatizirati. Pritom će, dodao je, samo za snimanje stanja imovine gradskih trgovačkih društava biti potrebna godina i pol do dvije.

"Zagreb je prije 2001. bio marginaliziran u svjetskoj obitelji gradova i moramo učiniti strateški iskorak da se ubuduće što brže uključujemo u međunarodne gospodarske i kulturne tokove", dodao je Bandić izrazivši uvjerenje da će nam zajednički projekti, međusobna razmjena iskustava i prijateljstvo s Bečom u tome itekako pomoći.

Susret početkom srpnja u Beču bio je drugi susret dvojice gradonačelnika u samo dva mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙