FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hatami iskazao potporu Rafsanjaniju

TEHERAN, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MohamadHatami je u utorak iskazao potporu Akbaru Hashemiju Rafsanjanijupozivajući na glasovanje za "umjerenost", a protiv "reakcije", uočidrugog kruga predsjedničkih izbora koji će se održati u petak.
TEHERAN, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mohamad Hatami je u utorak iskazao potporu Akbaru Hashemiju Rafsanjaniju pozivajući na glasovanje za "umjerenost", a protiv "reakcije", uoči drugog kruga predsjedničkih izbora koji će se održati u petak.

Predsjednik Hatami je pozvao svoje sunarodnjake, uključujući i one koji su se suzdržali u prvom krugu, da u petak "masovno izađu" na drugi krug kako bi dokazali da je "reformizam povezan s umjerenošću i razumijevanjem povijesne situacije svjetlo koje ni jedna oluja ne može ugasiti".

Hatami je zatražio glas "protiv nasilja, reakcije i za obranu mira utemeljenog na pravdi", prenijela je državna televizija tri dana prije drugog predsjedničkog kruga u kojem će se suočiti reformist Rafsanjani i ultra-konzervativac Mahmud Ahmadinejad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙