FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Bandić će na Gradskoj skupštini predložiti novo Poglavarstvo

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićna sutrašnjoj će sjednici Gradske skupštine predložiti članove novogzagrebačkog Gradskog poglavarstva i izvijestiti o planovima razvojagrada u naredne četiri godine.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na sutrašnjoj će sjednici Gradske skupštine predložiti članove novog zagrebačkog Gradskog poglavarstva i izvijestiti o planovima razvoja grada u naredne četiri godine.

"U izvješću 'Snažan tim za snažan Zagreb' izvijestit ću o programskim opredjeljenjima u naredne četiri godine", rekao je Bandić navodeći da za Gradsku skupštinu priprema iscrpno izvješće na tu temu.

Bandić sutra neće predložiti Poglavarstvo u punom sastavu, već samo osam članova, na čelu s gradonačelnikom i dva zamjenika.

Za članove Gradskog poglavarstva koji će dužnost obavljati profesionalno i ujedno će biti pročelnici gradskih ureda Bandić je izabrao Slavka Kojića (pročelnik GU za financije), Davora Jelavića (pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Zvonimira Šostara (pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje).

Članovi Poglavarstva koji dužnost neće obavljati profesionalno, po Bandićevom izboru su: Sonja Kostić za područje uprave, Ivo Čović za područje gospodarstva, Duško Ljuština za područje obrazovanja, kulture i sporta, Stjepan Stublić za područje poljoprivrede i šumarstva i Slobodan Ljubičić za područje imovinsko-pravnih poslova i imovinu Grada.

Nove članove Poglavarstva mora potvrditi većina u Gradskoj skupštini i Bandić je siguran da će se to i desiti. "Koliko znam, Tatjana Holjevac potpisala je sporazum o suradnji", rekao je Bandić upitan hoće li "njeni" zastupnici podržati takav sastav Poglavarstva.

Bandić je sjednicu Gradskog poglavarstva u novom sazivu najavio za četvrtak. Zanimljivo je da će to biti prva sjednica na kojoj se članovi Gradskog poglavarstva neće koristiti pisanim materijalima već kompjutorom. "Tako je lakše, a i čuvamo naše šume... (štedeći papir)", rekao je Bandić govoreći o informatizaciji čelništva gradske uprave.

Novinari će sjednice Poglavarstva odsada pratiti na ekranima u zasebnoj sobi i konačno, osim stolaca, za rad u Gradskom poglavarstvu, obećao je Bandić, dobiti i primjerene stolove.

Na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine bit će i prijedlog odluke o osiguravanju i raspoređivanju novca za rad nezavisnih gradskih zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙