FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Gradska skupština o izboru novog Poglavarstva

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Članovi zagrebačke Gradske skupštinedanas će izabrati novo Gradsko poglavarstvo, točnije 8 članovaPoglavarstva, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, a koje bise, po Bandićevim najavama, trebalo sastati već ovaj tjedan.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Članovi zagrebačke Gradske skupštine danas će izabrati novo Gradsko poglavarstvo, točnije 8 članova Poglavarstva, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, a koje bi se, po Bandićevim najavama, trebalo sastati već ovaj tjedan.

U raspravi o izboru članova Gradskog poglavarstva na skupštinskoj sjednici su istaknute zamjerke na odabir pojedinih članova Gradskog poglavarstva i na njihove životopise.

Gradonačelnik Bandić na to je odgovorio da treba pričekati da Poglavarstvo odradi svoj posao a onda ocjenjivati je li to bio loš izbor ili ne.

Dnevni red skupštinske sjednice danas je proširen i s 20-ak novih točaka vezanih uz izbor članova skupštinskih radnih tijela.

Tijekom aktualnog sata, na početku skupštinske sjednice, gradonačelnik Milan Bandić je izvijestio da će nova odluka o komunalnom redu biti gotova za tri mjeseca odgovarajući na pitanje gradske zastupnice Alenke Košiša Čičin-Šain (HNS) kada će biti moguće da se dostava u gradu obavi do 7 sati ujutro.

Na upit Tomislava Babića (HDZ) kada će u Brezovici biti u cijelosti izgrađen vodovod Bandić je obećao da će tijekom četiri godine svaka zagrebačka obitelj dobiti vodu podsjetivši da je danas bez vodovoda 18 posto Zagrepčana. Na upit Davora Šukera (HDZ) kada će biti dovršen Maksimirski stadion Bandić je ponovio da će se o tome odlučiti referendumom i da je za izgradnju stadiona potrebno još od 150 do 200 milijuna kuna.

Na upit Katarine Fuček (HDZ) da objasni izjavu da će skratiti rokove gradnje i znači li to da su prijašnji ugovori o gradnji bili loši ili će odgovarati za lošu izvedbu objekata, Bandić je rekao da odgovorno tvrdi kako će vrtić u Markuševcu i Jankomirski most biti gotovi prije roka.

Jurica Meić (SDP) je pitao što Grad Zagreb može poduzeti u vezi s izmjenom Zakona o javnom okupljanju kojom se ne dopušta okupljanje na Markovom trgu a Bandić mu je odgovorio da je to pitanje Sabora. "Ako tko želi Hyde park na Jelačić placu, dobit će ga", dodao je.

Joško Morić (DC) je predložio da gradski zastupnici vrate svoje dopusnice za parkiranje na Gornjem Gradu što je osobno i učinio založivši se za Gornji Grad bez automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙