FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor o kupnji dionica industrije ulja Dijamant

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Iz Koncerna Agrokor potvrdili sudanas kako namjeravaju otkupiti dionice industrije ulja Dijamant izZrenjanina, a očekuju kako će se taj posao najskorije realizirati.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Iz Koncerna Agrokor potvrdili su danas kako namjeravaju otkupiti dionice industrije ulja Dijamant iz Zrenjanina, a očekuju kako će se taj posao najskorije realizirati.

Generalni direktor najveće uljare u Srbiji, Savo Knežević na jučerašnjoj je konferenciji za novinare u Zrenjaninu kazao kako Agrokor namjerava od Investicijskog fonda za jugoistočnu Europu u Beču otkupiti 26,9 posto dionica Dijamanta te dionice malih dioničara na burzi.

Iz zagrebačkog koncerna su danas s tim u vezi izjavili kako je od Agrokora bilo logično za očekivati da vezano za Zvijezdu i regionalni business ulja, margarina i majoneza povuče neki strateški potez. Bilo je samo pitanje da li će Agrokor prodati svoj portfelj u Zvijezdi ili će povećati svoj regionalni utjecaj. Agrokoru se, kako su istaknuli, ukazala prilika u pregovorima s vlasnicima portfelja Dijamanta iz Zrenjanina da kupi udjele i sinergijiski poveže te dvije kompanije.

Dodali su kako se nadaju da će se taj posao najskorije realizirati te kako im je cilj razvijati oba branda, kako Zvijezdu tako i Dijamant.

U Agrokoru drže kako je ovo njihov novi snažan iskorak u koncentraciji biznisa u regiji te novo potvrđivanje Agrokora kao lidera u regiji.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙