FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija: Agrokor i dalje najveći domaći kupac

KUTINA, 19. srpnja 2005. (Hina) - Kutinska Petrokemija i AgrokorTrgovina iz Zagreba potpisali su danas Ugovor o dugoročnoj suradnji,kojim je Agrokoru predviđena godišnja isporuka 130.000 tona gnojiva.
KUTINA, 19. srpnja 2005. (Hina) - Kutinska Petrokemija i Agrokor Trgovina iz Zagreba potpisali su danas Ugovor o dugoročnoj suradnji, kojim je Agrokoru predviđena godišnja isporuka 130.000 tona gnojiva.

To je više od 10 posto godišnje proizvodnje mineralnih gnojiva Petrokemije. Ugovor je zaključen s primjenom od početka srpnja ove do kraja lipnja 2007. godine.

Potpisnici Ugovora Boris Mesarić, predsjednik Uprave Petrokemije i Josip Jagušt, direktor Agrokor Trgovine izrazili su zadovoljstvo realizacijom dosadašnjih trogodišnjih ugovorenih obveza o isporuci ukupno 375.000 tona gnojiva.

Agrokor je je pojedinačno najveći Petrokemijin kupac mineralnih gnojiva koja se koriste na 250.000 hektara površina. Time se, istaknuto je, utječe i na povećanje potrošnje domaćih mineralnih gnojiva.

Obje strane izrazile su uvjerenje da će se količine isporučenih gnojiva i povećati, posebno organiziranjem Agrokorove proizvodnje u susjednim zemljama, primjerice u Srbiji i Crnoj Gori vezane uz uljarice.

Mogući su i daljnji oblici suradnje posebno uz planiranu Agrokorovu stočarsku proizvodnju, tim više što je Petrokemija poznati proizvođač dodataka stočnoj hrani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙