FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karić: velik interes poduzetnika iz SiCG za Zagrebački velesajam

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Gospodarstvenici Srbije i Crne Gore(SiCG) iznimno su zainteresirani za nastupe na priredbama Zagrebačkogvelesajma (ZV), posebno na Jesenskom međunarodnom zagrebačkomvelesajmu, istaknuo je danas predsjednik Udruženja industrijalaca ipoduzetnika SiCG Bogoljub Karić.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Gospodarstvenici Srbije i Crne Gore (SiCG) iznimno su zainteresirani za nastupe na priredbama Zagrebačkog velesajma (ZV), posebno na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu, istaknuo je danas predsjednik Udruženja industrijalaca i poduzetnika SiCG Bogoljub Karić.

Tijekom susreta s poslovodstvom ZV-a, Karić je ocijenio da poduzetnici iz SiCG više nemaju rezervi za nastup na ZV-u i drugim hrvatskim sajmovima te naglasio da će to biti potvrđeno na ovogodišnjem JMZV-u nastupom brojnih tvrtki iz SiCG.

Hrvatsko i srpsko gospodarstvo, smatra Karić, trebaju intenzivirati suradnju kapitalizirajući svoju komplementarnost, a iz te suradnje trebala bi, kako je rekao, izrasti snažna ekonomska osovina koja bi diktirala ekonomske tokove u jugoistočnoj Europi.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u SiCG, ocijenio je da je tamošnje gospodarstvo još uvijek slabo te da razvoj poslovanja ide vrlo teško. Ilustrirao je to podatkom da se, primjerice, kamate za kredite poduzetnicima kreću između 12 i 24 posto, što najviše priječi razvoj malog i srednjeg poduzetništva. No, Karić naglašava da se i veliki sistemi bore s poteškoćama, a jedna od njih je i u tome što su tek u pripremnoj fazi za privatizaciju, dok su srednje velika poduzeća uglavnom privatizirana, rekao je Karić.

Glavni direktor ZV-a Davorin Spevec dodijelio je Kariću priznanje ZV-a za dosadašnju suradnju ocjenjujući da je suradnja oko organiziranja nastupa srpskih i crnogorskih gospodarstvenika na ZV-u sve uspješnija.

U izaslanstvu SiCG uz Karića su bili Dragomir Karić (Udruženje industrijalaca i poduzetnika SiCG) i potpredsjednik Izvršnog vijeća Autonomne pokrajine Vojvodine Tihomir Simić.

Nakon razgovora, kako je najavljeno, gospodarsko izaslanstvo SiCG posjetit će Koncern Agrokor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙