FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Labus: Referendum u CG usporit će približavanje Europi

BEOGRAD,4. srpnja(Hina) - Ako se u Crnoj Gori u travnju iduće godine raspiše referendum kojim će se građani izjasniti da li su za nezavisnudržavu, proces pregovora s Europskom unijom o Sporazumu ostabilizaciji i pridruživanju biti će znatno usporen, ako ne izaustavljen, ocijenio je potpredsjednik srbijanske vlade MiroljubLabus u intervjuu beogradskim "Večernjim novostima" od ponedjeljka.
BEOGRAD,4. srpnja(Hina) - Ako se u Crnoj Gori u travnju iduće godine raspiše referendum kojim će se građani izjasniti da li su za nezavisnu državu, proces pregovora s Europskom unijom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju biti će znatno usporen, ako ne i zaustavljen, ocijenio je potpredsjednik srbijanske vlade Miroljub Labus u intervjuu beogradskim "Večernjim novostima" od ponedjeljka.

"Ne može se tijekom pregovora postavljati pitanje da li pregovarač postoji ili ne i s kojom se zemljom to pregovara. Zato sam nakon posljednjih razgovora s europskim čelnicima u Bruxellesu predložio da se referendum odloži kako ne bi poremetio pregovarački proces s EU, koji bi počeo u listopadu, a u najboljem slučaju završio u svibnju", rekao je Labus.

On je rekao i "kako očigledno nema dogovora s vlastima u Crnoj Gori pa 20. srpnja dolazi Javier Solana".

"Kao i uvijek posrednik će biti Solana... A onda ćemo vidjeti da li se ovdje stvari mogu normalno srediti ili ne", rekao je Labus.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je krajem prošlog tjedna da će Crna Gora organizirati referendum o državnom statusu početkom iduće godine, u skladu s postojećim ustavom i europskim standardima. Na njemu će se odlučivati o odvajanju Crne Gore od Srbije odnosno o njenoj samostalnosti.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙