FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarske investicije u inozemstvu koncentrirane na susjedne zemlje

BUDIMPEŠTA, 20. srpnja 2005. (Hina/MTI) - Izravne investicije mađarskihkompanija u inozemstvo u prvom ovogodišnjem tromjesečju dosegnule su489 milijuna eura, prema 210 milijuna zabilježenih u istom razdobljugodinu ranije, što pokazuje da se povećava njihova investicijskaaktivnost, objavio je tamošnji poslovni list Vilaggazdasag.
BUDIMPEŠTA, 20. srpnja 2005. (Hina/MTI) - Izravne investicije mađarskih kompanija u inozemstvo u prvom ovogodišnjem tromjesečju dosegnule su 489 milijuna eura, prema 210 milijuna zabilježenih u istom razdoblju godinu ranije, što pokazuje da se povećava njihova investicijska aktivnost, objavio je tamošnji poslovni list Vilaggazdasag.

Susjedne zemlje i nadalje su im najomiljenija odredišta no radijus njihova ulaganja postupno se suzio oko Slovačke, dok su povećane i aktivnosti u Hrvatskoj i Rumunjskoj.

Temeljem najnovijih podataka iz najvećih mađarskih kompanija poput OTP banke, Magyar Telekoma, MOL-a i građevinske kompanije TriGranit, od kraja 2004. u Slovačku je investirano 1,3 milijarde eura. Dio razloga za slovačku popularnost među stranim ulagačima je ujednačena stopa poreza na dodanu vrijednost i dobit u visini 19 posto, piše taj list.

Hrvatska je primila 780 milijuna eura ulaganja iz Mađarske, dok je Rumunjska prema službenim podacima dobila 350 milijuna, iako stručnjaci procjenjuju da je u stvarnosti taj iznos 850 milijuna eura.

Makedonija je privukla 620 milijuna eura mađarskih investicija, no to se jedino odnosi na Magyar Telekom, koji je nedavno kupio lokalnu telekomunikacijsku tvrtku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙