FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maroko pokušava smanjiti troškove prometnih nezgoda

RABAT, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Maroko je pokrenuo nacionalniprogram protiv vratolomnih vozača kako bi sačuvao bar dio od 1.2milijardi dolara koliko njegovo gospodarstvo godišnje gubi zbogprometnih nezgoda, objavili su dužnosnici u ponedjeljak.
RABAT, 4. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Maroko je pokrenuo nacionalni program protiv vratolomnih vozača kako bi sačuvao bar dio od 1.2 milijardi dolara koliko njegovo gospodarstvo godišnje gubi zbog prometnih nezgoda, objavili su dužnosnici u ponedjeljak.

Oko 2.5 posto bruto društvenog proizvoda, koliko iznosi trošak prometnih nezgoda, najvećim dijelom osiguranje, premašuje godišnji iznos inozemnih investicija u tu zemlju.

Plan, pokrenut prošlog tjedna, uključuje prometne patrole na glavnim državnim prometnicama i stože kazne za prekršitelje.

S vremenom će uslijediti još neke mjere, kao što su testovi na alkohol, inače rijetki u arapskim zemljama, te radari i uvođenje sustava kaznenih bodova koji bi mogli dovesti do oduzimanja vozačkih dozvola na nekoliko godina.

Prema službenim statistikama, svakoga dana pogine najmanje 10, a biva ozlijeđeno 120 ljudi na cestama Maroka, zemlje sa 30 milijuna stanovnika i samo 1.5 milijuna automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙