FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Dječji međunarodni folklorni susreti od 1. do 3. srpnja

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Zagreb će od 1. do 3. srpnja bitidomaćin Dječjih međunarodnih folklornih susreta Zagreb 2005., nakojima će se predstaviti 14 dječjih skupina sa 550 sudionika izHrvatske, Austrije, Madžarske i Ukrajine te mladi iz hrvatskihautohtonih zajednica iz Slovačke, Madžarske i Vojvodine, rečeno jedanas na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNK-u.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Zagreb će od 1. do 3. srpnja biti domaćin Dječjih međunarodnih folklornih susreta Zagreb 2005., na kojima će se predstaviti 14 dječjih skupina sa 550 sudionika iz Hrvatske, Austrije, Madžarske i Ukrajine te mladi iz hrvatskih autohtonih zajednica iz Slovačke, Madžarske i Vojvodine, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNK-u.

Dječji međunarodni folklorni susreti Zagreb 2005. održat će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba i Kulturno-umjetničkog društva "Preslica".

Foklorni susreti počet će 1. srpnja, u 18 sati, koncertom stranih dječjih folklornih skupina na vanjskoj pozornici parka Maksimir. Program će se nastaviti 2. srpnja mimohodom skupina od HNK do Trga bana Jelačića i njihovim nastupom u 12,30 sati, a središnji događaj bit će navečer - svečani koncert u HNK-u.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je Zagreb s radošću prihvatio pokroviteljstvo jer želi potaknuti očuvanje i promicanje naše kulturne i narodne baštine.

"Budući da narodna uzrečica kaže kako na mladima svijet ostaje, siguran sam da se ne moramo brinuti za očuvanje našeg narodnog blaga", rekao je Bandić.

Svrha je zagrebačkih Dječjih međunarodnih folklornih susreta, koji se održavaju drugu godinu, prerasti u tradicionalni skup mladih folklornih umjetnika iz cijele Europe.

Lani je na susretima u Zagrebu bilo 350 sudionika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙