FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matulović-Dropulić: iduće godine građanima kaucije za ambalažu

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Početkom iduće godine građani će udućanima za vraćenu ambalažu početi dobivati naknadu, odnosno kauciju,najavila je danas ministrica prostornog uređenja, zaštite okoliša igraditeljstva Marina Matulović-Dropulić.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Početkom iduće godine građani će u dućanima za vraćenu ambalažu početi dobivati naknadu, odnosno kauciju, najavila je danas ministrica prostornog uređenja, zaštite okoliša i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Odnosi se to na sve plastične i nepovratne staklene boce, limenke, tetrapak, precizirala je ministrica novinarima nakon svečanosti na kojoj je udrugama koje skrbe o zaštiti okoliša uručila ugovore o financijskoj potpori Ministarstva.

Te će se naknade, odnosno kaucije isplaćivati iz sredstava koje će uplaćivati proizvođači ambalaže.

Proizvođači bi s tim uplatama trebali krenuti 1. listopada ove godine, rekla je ministrica.

Pravilnik o ambalažnom otpadu, koji će urediti ta pitanja je završen i sada je na usuglašavanju između resornih ministarstava.

Ministrica je svjesna da će biti otpora prema takvoj nakani, no ističe da je to praksa razvijenih i bogatih zemalja, te da i Hrvatska želi prikupiti što više papira, stakla i drugog otpada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙