FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: štednja građana premašila 3 milijarde eura

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Štednja građana u Zagrebačkoj banci(ZABA) u prvih šest mjeseci ove godineje porasla za 120 milijuna eurate je na kraju lipnja oročena štednja građana u toj banci ukupnoiznosila 3,2 milijardi eura, što predstavlja jednu trećinu ukupneštednje građana u Hrvatskoj, objavili su danas iz ZABA-e.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Štednja građana u Zagrebačkoj banci (ZABA) u prvih šest mjeseci ove godineje porasla za 120 milijuna eura te je na kraju lipnja oročena štednja građana u toj banci ukupno iznosila 3,2 milijardi eura, što predstavlja jednu trećinu ukupne štednje građana u Hrvatskoj, objavili su danas iz ZABA-e.

Građani još uvijek preferiraju štednju u devizama u odnosu na štednju u nacionalnoj valuti, tako da devizna štednja čini čak 95 posto ukupne štednje građana u toj banci. Unutar devizne štednje na štednju u eurima otpada 86 posto, u američkim dolarima 10 posto, a u švicarskim francima 2 posto.

Iako se građani još uvijek najčešće odlučuju štediti u klasičnom bankovnom depozitu, u Zagrebačkoj banci ističu kako je značajan i rast broja klijenta koji ulažu i u druge štedno-ulagačke proizvode.

Tako su u prvoj polovici ove godine u novčane i investicijske fondove Zagrebačke banke, kojima upravlja ZB Invest, građani uložili više od 372 milijuna kuna. Ukupna imovina fondova ZB Investa sada iznosi više od 2,5 milijarde kuna, što čini preko 34 posto tržišnog udjela u ukupnoj imovini fondova u Hrvatskoj, navode u ZABA-i.

Također, navode i podatke o ulaganju građana u depozite Prve stambene štedionice (PSŠ), u koju je u prvoj polovici godine uloženo više od 254 milijuna kuna. Tako sada ukupni depoziti PSŠ iznose više od 1,8 milijarde kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙