FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Početak dokaznog postupka obrane u suđenju Haliloviću u ponedjeljak

ZAGREB/DEN HAAG, 24. lipnja 2005. (Hina) - Početak dokaznog postupkaobrane na suđenju bivšem zapovjedniku glavnog stožera Armije BiHgeneralu Seferu Haliloviću iz tehničkih je razloga prebačen naponedjeljak poslije podne, doznaje se u petak iz Haškog suda (ICTY).
ZAGREB/DEN HAAG, 24. lipnja 2005. (Hina) - Početak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem zapovjedniku glavnog stožera Armije BiH generalu Seferu Haliloviću iz tehničkih je razloga prebačen na ponedjeljak poslije podne, doznaje se u petak iz Haškog suda (ICTY).

General Sefer Halilović je optužen za kršenja ratnog prava i običaja zbog ubojstva više od 60 bosanskih Hrvata u selima Grabovica i Uzdol tijekom operacije Armije BiH "Neretva 93".

Kao zamjenik zapovjednika glavnog stožera Armije BiH Rasima Delića, optuženi je u rujnu 1993. zapovijedao operacijom NERETVA - 93, čiji je cilj bio zauzimanje teritorija koji se nalazio u rukama HVO-a od Bugojna do Mostara, radi deblokade Mostara

Suđenje je pred Haškim sudom počelo 19. siječnja 2004. godine, a Halilović se dobrovoljno predao Sudu 25. rujna 2001. godine. On se prilikom prvog pojavljivanja pred Haškim sudom izjasnio da se ne osjeća krivim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙