FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska policija na najvišem stupnju uzbune

JERUZALEM, 19. srpnja 2005. (Hina/AP) - Izraelska policija objavila jenajviši stupanj uzbune zbog straha da će 50 tisuća protivnikapovlačenja iz Gaze ipak organizirati marš prema obali, unatoč zabrani,javio je izraelski radio.
JERUZALEM, 19. srpnja 2005. (Hina/AP) - Izraelska policija objavila je najviši stupanj uzbune zbog straha da će 50 tisuća protivnika povlačenja iz Gaze ipak organizirati marš prema obali, unatoč zabrani, javio je izraelski radio.

Posljednji put je ta razina uzbune bila proglašena u studenom prošle godine nakon smrti Jasera Arafata, rečeno je na radiju.

Policija je u ponedjeljak proglasila marš protuzakonitim, ali prosvjednici su ustrajni u namjeri da nastave svoju procesiju prema naseljima u koja je prošlog tjedna zabranjen ulaz svima koji u njima ne stanuju.

Taj je potez policija povukla kako bi protivnicima izraelskog povlačenja onemogućila ulazak u naselja predviđena za evakuaciju u pokušaju da sabotiraju cijeli projekt, koji bi trebao početi sredinom kolovoza.

Izraelska vojska priopćila je u ponedjeljak kako ukida prometna ograničenja Palestincima u pojasu Gaze koja je proglasila krajem prošlog tjedna uslijed niza minobacačkih i napada projektilima.

Vojska je u priopćenju ustvrdila kako je odlučila ukloniti cestovne prepreke koje su Gazu podijelile u tri sektora i koje su Palestincima branile prelazak iz jednog sektora u drugi.

Cestovne prepreke uzrokovale su sukobe s palestinskim vozačima, koji su vozilima zakrčili raskrižja u pokušaj da se probiju kroz blokade. U jednom takvom incidentu izraelska je vojska u ponedjeljak ubila jednog palestinskog tinejdžera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙