FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Sukobi između doseljenika i sigurnosnih snaga

JERUZALEM, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Više stotina doseljenika kojisu prosvjedovali zbog zatvaranja pojasa Gaze za Izraelce, sukladnoodluci vlade, nasilno su odvedeni s graničnog prijelaza Kissoufim učetvrtak ujutro, nakon sukoba s policijom i vojskom, prenose izraelskeradijske postaje.
JERUZALEM, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Više stotina doseljenika koji su prosvjedovali zbog zatvaranja pojasa Gaze za Izraelce, sukladno odluci vlade, nasilno su odvedeni s graničnog prijelaza Kissoufim u četvrtak ujutro, nakon sukoba s policijom i vojskom, prenose izraelske radijske postaje.

Premijer Ariel Sharon odlučio je u srijedu da će zabraniti pristup pojasu Gaze za Izraelce koji tamo ne žive.

Odluka koja vrijedi i za četiri naselja na sjeveru Zapadne obale, treba spriječiti ubacivanje ekstremnih desničara u naselja koja će se sredinom kolovoza evakuirati.

Nedugo nakon objave vijesti o zabrani pristupa, mnogi nezadovoljnici su krenuli prema Kissoufimu, glavnom ulazu u skupinu naselja Goush Katif, na jugu pojasa Gaze, pišu glasila.

U sukobu između policije i prosvjednika lakše je ozlijeđeno nekoliko doseljenika i policajac. Zasad se ne zna koliko je osoba uhićeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙