FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska policija nakon prijetnje evakuirala središte Birminghama

LONDON, 9. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija je u subotupriopćila da je iz središta Birminghama, drugog po veličini britanskoggrada, evakuirala nekoliko tisuća ljudi, nakon upozorenja koje jedobila dva dana nakon eksplozija u Londonu u kojima je poginulo 50osoba.
LONDON, 9. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija je u subotu priopćila da je iz središta Birminghama, drugog po veličini britanskog grada, evakuirala nekoliko tisuća ljudi, nakon upozorenja koje je dobila dva dana nakon eksplozija u Londonu u kojima je poginulo 50 osoba.

Policija je zamolila tisuće ljudi da napuste središte Birminghama blokirajući istodobno glavne prilaze središtu.

"Policija u West Midlandsu zatvara pristup Broad Streetu koji je područje zabave i poziva ljude da napuste središte Birminghama i pođu kući", rekao je službeni predstavnik policije koji je odbio odgovoriti na pitanje o kakvoj je vrsti upozorenja riječ.

Procjenuje se da bi na području poznatom po noćnim klubovima, barovima i restoranima koje se evakuira moglo biti 30.000 ljudi.

Posrijedi je dosad najveća prijetnja sigurnosti u Britaniji nakon napada u londonskom gradskom prijevozu.

U Londonu je bilo nekoliko sigurnosnih uzbuna od četvrtka, kada su izvedeni napadi na podzemnu željeznicu i na autobus, a policija upozorava da su bombaši možda još na slobodi i da bi ponovno mogli napasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙