FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varšavi nova sigurnosna uzbuna nakon prijetnja

VARŠAVA, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija je u srijedupojačala sigurnost na četirima točkama u poljskoj prijestolnici, kadje primila neodređene prijetnje, dan pošto je gradska podzemnaželjeznica evakuirana zbog lažne dojave o postavljenoj bombi.
VARŠAVA, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija je u srijedu pojačala sigurnost na četirima točkama u poljskoj prijestolnici, kad je primila neodređene prijetnje, dan pošto je gradska podzemna željeznica evakuirana zbog lažne dojave o postavljenoj bombi.

Policija je izjavila da je muški glas telefonski dojavio informaciju o mogućoj bombaškoj prijetnji.

"Ne možemo zanemariti bilo kakvu prijetnju, premda se ne čini ozbiljna", rekao je za Reuter Tomasz Oleszczuk iz varšavske policije, nedaleko od poslovne zgrade koja je evakuirana zbog sigurnosnih razloga.

Policija kaže da traži osobu koja je u utorak uputila lažnu dojavu o bombi i tako prouzročila zatvaranje i evakuaciju varšavskog metroa. Gradonačelnik je ponudio nagradu od 50.000 zlota (14.680 američkih dolara) za informaciju koja bi pomogla da se ta osoba uhiti.

Poljska je nakon prošlotjednih atentata u Londonu pojačala sigurnost na željezničkim i autobusnim postajama, u zračnim lukama i u varšavskoj podzemnoj željeznici.

Uz Veliku Britaniju i Poljska je dio američke koalicije u Iraku, gdje ima oko 1.700 vojnika. Druga američka saveznica, Danska, nakon prijetnja zadnjih dana triput je evakuirala nekoliko postaja podzemne željeznice u Kopenhagenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙