FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuvajt: Više od 50 Celzijevih stupnjeva u hladu

KUVAJT-zanimljivostKuvajt: Više od 50 Celzijevih stupnjeva u hladuKUVAJT , 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - U nedjelju je u Kuvajtuzabilježena temperatura viša od 50 Celzijevih stupnjeva u hladu, štoje vrlo blizu rekorda zabilježenog 2000., izvijestio je u ponedjeljakdirektor kuvajtskog Hidrometeorološkog zavoda Khaled Al-Shouaibi.
KUVAJT , 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - U nedjelju je u Kuvajtu zabilježena temperatura viša od 50 Celzijevih stupnjeva u hladu, što je vrlo blizu rekorda zabilježenog 2000., izvijestio je u ponedjeljak direktor kuvajtskog Hidrometeorološkog zavoda Khaled Al-Shouaibi.

"U nedjelju je u hladu izmjereno 50,6 Celzijevih stupnjeva, što je najviša ovogodišnja temperatura", rekao je za France presse Al-Shouaibi. 16. srpnja 2000. temperatura je iznosila 50,8 Celzijevih stupnjeva što je dosadašnji rekord u toj Zaljevskoj državi.

Od početka lipnja Kuvajt je zahvatio val iznimno visokih temperatura koje se kreću između 45 i 50 Celzijevih stupnjeva, a razlog tomu je, objasnio je Al-Shouaibi, atmosferska depresija koja omogućuje dotjecanje iznimno vrućeg zraka iz jugoistočnog dijela Azije. Prognostičari očekuju da se takve vrućine nastave i tijekom kolovoza.

Kuvajt je poznat po blagim zimskim temperaturama prosječnih vrijednosti od 18 Celzijevih stupnjeva. U lipnju je ministarstvo rada donijelo odluku prema kojoj svi radnici čiji posao zahtijeva boravak na suncu u najtoplijem dijelu radnog dana, moraju prekinuti posao na nekoliko sati u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙