FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

TOKIO - Iako suočen sa žestokim međunarodnim kritikama zbog kitolova, posebno planova da proširi kitolovne programe, Japan je, odnosno tamošnji lanac brze prehrane (fast food) ovih dana ponudio novi proizvod - kitoburger. Po cijeni od 380 jena (oko 3,50 američkih dolara) od četvrtka se u Japanu može kupiti komad prženog kitovog mesa, i to u lancu restorana Lucky Pierrot u lučkom gradu Hakodateu (otok Hokkaido). "Okus i sastav (kitoburgera) negdje je između govedine i ribe", izjavio je menadžer tog lanca restorana Miku Oh.

LONDON - Britanska kraljevska obitelj, često kritizirana zbog pretjerane potrošnje, svakog britanskog poreznog obveznika godišnje košta 61 penny (oko 6 kuna), otprilike kao i štruca kruha, objavila je Buckinghamska palača. U godišnjem financijskom izvješću kraljevske obitelji, navodi se da je ona porezne obveznike u prošloj godini koštala 36.7 milijuna funti, odnosno 100.000 funti manje nego 2003. "Mislimo da smo dokazali da ova monarhija opravdava uloženo", rekao je Alan Reid, čovjek zadužen za financije kraljevske obitelji. "Ne nastojimo stvoriti najjeftiniju monarhiju. Nastojimo zadržati dobru vrijednost i kvalitetu", dodao je Reid.

NAIROBI - Gnjevni Kenijac pronašao je svoju suprugu u krevetu s drugim muškarcem pa joj je u znak osvete mačetom odsjekao obje noge i ruku, objavio je u srijedu kenijski list Standard. Prevareni Kenijac je napao i muškarca kojeg je zatekao u svojoj kući, ali mu se ovaj uspio odhrvati i pobjeći. I tim "hrabrim" potezom ostavio svoju ljubavnicu na milost i nemilost prevarenom mužu. Nesretnu ženu su susjedi, čuvši krike, pronašli u postelji punoj krvi. Ona se liječi u bolnici, a muškarac se predao policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙