FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro natječaj za radove na punom profilu autoceste Rijeka-Zagreb

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Autocesta Rijeka-Zagrebnajavila je danas kako se raspisivanje međunarodnog natječaja zadogradnju do punog profila autoceste u duljini od 44 kilometra izmeđuKikovice i Stare Sušice može očekivati krajem kolovoza.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Autocesta Rijeka-Zagreb najavila je danas kako se raspisivanje međunarodnog natječaja za dogradnju do punog profila autoceste u duljini od 44 kilometra između Kikovice i Stare Sušice može očekivati krajem kolovoza.

U Općoj objavi o nabavi, objavljenoj u medijima, navodi se da projekt obuhvaća izgradnju desnog kolnika glavne trase autoceste, uključujući i proboj druge cijevi na devet tunela, od kojih je najduži tunel Tuhobić sa 2,13 kilometara. Nadalje radovi uključuju izgradnju 11 vijadukata od kojih je najduži vijadukt Golubinjak ukupne duljine 588 metara, kao i dogradnju 20 podvožnjaka, izgradnju prijelaza za divljač, rekonstrukciju četiri prometna čvora, kao nabavu opreme i signalizacije za potpunu prometnu funkcionalnost punog profila autoceste.

ARZ procjenjuje da će dogradnja do punog profila autoceste stajati ukupno oko 250 milijuna eura, zbog čega su se za pomoć u financiranju obratili Europskoj banci za obnovu i razvitak (EBRD) i Europskoj investicijskoj banci (EIB) i odobravanje po 125 milijuna eura zajmova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙