FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i SAD raspravljaju o tekstilu i piratstvu

PEKING, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Potpredsjednik kineske vladeWu Yi i čelni američki dužnosnici sastali su se u ponedjeljak uPekingu na redovitim godišnjim razgovorima u čijem bi središtu trebaobiti spor oko kineskog izvoza tekstila u SAD i zaštita pravaintelektualnog vlasništva, pišu kineski mediji.
PEKING, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Potpredsjednik kineske vlade Wu Yi i čelni američki dužnosnici sastali su se u ponedjeljak u Pekingu na redovitim godišnjim razgovorima u čijem bi središtu trebao biti spor oko kineskog izvoza tekstila u SAD i zaštita prava intelektualnog vlasništva, pišu kineski mediji.

Sastanku će uz potpredsjednika kineske vlade biti nazočni američki ministar trgovine Carlos Gutierrez i američki trgovinski zastupnik Robert Portman te kineski ministar trgovine Bo Xilai i američki ministar poljoprivrede Michael Johanns.

Trgovina između dvije zemlje brzo je rasla proteklih godina pa je 2004. njezina ukupna vrijednost dosegnula 169,6 milijardi dolara, što je oko 69 puta više nego početkom 1979. kada su dvije zemlje uspostavile pune diplomatske odnose.

SAD je danas drugi po veličini kineski trgovinski partner dok je Kina treći po veličini trgovinski partner SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙