FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić: Nama domaćem konzorciju

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva predložit će Vladi prihvaćanje projekta domaćegkonzorcija Zagrebačke robne kuće o preuzimanju robne kuće Nama ustečaju, najavio je danas ministar gospodarstva Branko Vukelić.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva predložit će Vladi prihvaćanje projekta domaćeg konzorcija Zagrebačke robne kuće o preuzimanju robne kuće Nama u stečaju, najavio je danas ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Nakon sastanka sa stečajnim upraviteljem Name Petrom Milatom, direktoricom Konzorcija Zagrebačke robne kuće Marijom Loborec i predsjednikom Sindikata tekstila, kože, obuće i gume Josipom Zidanićem, Vukelić je izjavio da je postignut dogovor o završetku stečaja robne kuće Nama kako ga je predložio domaći konzorcij, koji okuplja 52 proizvođača tekstila i obuće u Hrvatskoj.

Po odluci Vlade uslijedit će konkretni koraci kako bi kroz stečajni postupak robne kuće na Kvatriću i u Ilici prešle u ruke konzorcija. Ideja je da razni domaći proizvođači u tim dvjema robnim kućama plasiraju svoje proizvode, naglasio je ministar dodavši da današnjim dogovorom tekstilci, kožari i obućari mogu biti zadovoljni.

Projektom se osigurava posao za svih 445 radnika koji rade u Nami, osigurava namirenje svih vjerovnika i osigurava jedno olakšavanje poslovanja onima koji proizvode tekstilne i kožarske proizvode, kaže ministar.

Ocjenivši da je to još jedna potpora hrvatske Vlade tim djelatnostima, najavio je skoro, već ovih dana, objavljivanje natječaja za dodjelu ukupno 20 milijuna kuna proračunskog novca, što je dio mjera Vlade za potporu tekstilcima, kožarima i obućarima.

Direktorica Konzorcija Zagrebačke robne kuće Marija Loborec i predsjednik Sindikata tekstila, kože, obuće i gume Josip Zidanić izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom. Očekuje se da će konzorcij u Namu ući početkom jeseni.

Vukelić je izvijestio i o ostalim Vladinim mjerama za razvoj tekstilne i kožarske industrije te potezima koje valja učiniti kako bi se olakšalo stanje u tekstilnoj industriji.

Najavljeno je da će domaći proizvođači pokrenuti postupak za spriječavanje prekomjernog uvoza tekstilnih proizvoda iz Kine.

Kada taj prijedlog dođe u Ministrstvo bit će upućen u daljnu proceduru, kazao je Vukelić, dodavši kako je riječ o važnom potezu kojeg treba i treba ga podržati.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙