FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dopušten promet preko mosta na Ibru

PRISSTINA,18. srpnja 2005.(Hina) - U Mitrovici mostom preko Ibra odponedjeljka mogu slobodno cijelog dana prolaziti vozila prvi putposlije 17. ožujka prošle godine, kada je promet bio zabranjen zbogmeđuetničkih sukoba.
PRISSTINA,18. srpnja 2005.(Hina) - U Mitrovici mostom preko Ibra od ponedjeljka mogu slobodno cijelog dana prolaziti vozila prvi put poslije 17. ožujka prošle godine, kada je promet bio zabranjen zbog međuetničkih sukoba.

Od lipnja 1999. godine most na Ibru dijeli Mitrovicu na sjeverni dio, pretežito nastanjen Srbima, i južni dio, isključivo naseljen Albancima.

Međunarodne vlasti na sjeveru Kosova donijele su odluku o prolasku preko mosta prije mjesec dana, ali je promet u prvim tjednima bio ograničen na jedan sat prije podne i jedan sat poslije podne.

Odluci međunarodnih vlasti suprotstavili su se Srbi na sjeveru Mitrovice, koji su se svaki dan okupljali na sjevernoj obali Ibra u vrijeme kada se automobilima moglo prijeći most.

Međunarodna uprava na Kosovu ističe da je cjelodnevni promet preko mosta još jedan pomak kako bi se omogućila sloboda kretanja, što je među postavljenim standardima i zahtjevima međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙