FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračna luka Čilipi želi dio vlasništva zračne luke u Tivtu

PODGORICA, 18. srpnja 2005. (Hina) - Uprava dubrovačke Zračne lukeČilipa ponudit će crnogorskim vlastima da, umjesto ratne odštete,dobije udjel u vlasništvu Zračne luke u Tivtu, piše u ponedjeljakpodgorički dnevnik Vijesti prenoseći izjavu direktora dubrovačkeZračne luke Tončija Perovića.
PODGORICA, 18. srpnja 2005. (Hina) - Uprava dubrovačke Zračne luke Čilipa ponudit će crnogorskim vlastima da, umjesto ratne odštete, dobije udjel u vlasništvu Zračne luke u Tivtu, piše u ponedjeljak podgorički dnevnik Vijesti prenoseći izjavu direktora dubrovačke Zračne luke Tončija Perovića.

Bit prijedloga je ulazak dubrovačke Zračne luke u vlasničku strukturu Zračne luke u Tivtu, uz uvjet da se dio počinjene štete dubrovačkoj Zračnoj luci tijekom napada na taj grad prizna kroz vlasnički udjel, rekao je Perović, najavljujući spremnost na ulaganje od pet do sedam milijuna eura u obnovu i rekonstrukciju Zračne luke u Tivtu.

"Nakon toga kroz nove vlasničke odnose potrudili bismo se da unaprijedimo poslovanje u Tivtu i dovedemo ga na razinu poslovanja naše Zračne luke", rekao je Perović. Dodao je da je Zračna luka u Tivtu "komercijalno zanimljiva zbog rastućeg turizma u blizini Dubrovnika".

Tijekom rata, početkom devedesetih godina, crnogorska je vojska u sastavu Jugoslovenske narodne armije sudjelovala u napadima na dubrovačko područje.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović nedavno je na sastanku s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem obećao da će Crna Gora uskoro nadoknaditi štetu dubrovačkoj Zračnoj luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙