FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječanin Josip Fehir rekao da je nestao njegov sin Krunoslav, navodno svjedok ubojstava civila 1991.

OSIJEK,17. srpnja 2005.(Hina) - Osječanin Josip Fehir ustvrdio je danasna konferenciji za novinare u uredu svoga odvjetnika u Osijeku kako jenjegov sin, kojega se kao svjedoka dovodi u vezu s ubojstvima civila uOsijeku 1991., nestao prošloga tjedna.
OSIJEK,17. srpnja 2005.(Hina) - Osječanin Josip Fehir ustvrdio je danas na konferenciji za novinare u uredu svoga odvjetnika u Osijeku kako je njegov sin, kojega se kao svjedoka dovodi u vezu s ubojstvima civila u Osijeku 1991., nestao prošloga tjedna.

Fehir je kazao kako je "od svojih poznanika doznao" da je njegov sin "prošloga četvrtka oko 19,30 sati odvezen crvenim automobilom, navodno u smjeru Zagreba i to u Državno odvjetništvo".

"Saznao sam da se moj sin spominje kao jedan od glavnih svjedoka u navodnim likvidacijama civilnih osoba tijekom ratne 1991. godine", rekao je Fehir, ne precizirajući od koga je dobio takve obavijesti.

Rekao je kako je njegov sin Krunoslav tada imao samo 15 i pol godina, da je povremeno dolazio u Krizni stožer, smješten u Županijskoj ulici, gdje je donosio hranu i piće.

Kazao je da je njegov sin večeri "kada je stradala osoba koja se u medijima spominje kao žrtva ratnih zločina bio u Kriznom stožeru" i ustvrdio kako Krunoslav "nije ni na koji način sudjelovao u tome događaju, niti mu je bio nazočan".

"Ne znam je li moj sin uhićen i iz toga razlog odveden iz Osijeka, a ako je to učinjeno na ovaj način prosvjedujem jer ne mogu pojmiti da se bilo kakvo zlo može staviti na teret mome sinu, kojemu je tada bilo 15 i pol godina", rekao je Fehir.

Odvjetnik Marko Dumančić kazao je kako se njegov klijent Josip Fehir obratio za pomoć njegovu uredu jer je zabrinut za svoga sina, ali novinarima nije dopustio mogućnost postavljanja pitanja jer je, kako je rekao, možda u tijeku predkazneni ili kazneni postupak te da ne bi bilo u redu bilo što činiti prije toga.

Na inzistiranje novinara da odgovori je li Krunoslav Fehir 1991. godine bio pripadnik neke postrojbe, Josip Fehir je odgovorio kako se "Krunoslav vodio kao pripadnik HV-a, ali da nije išao ni u kakve akcije".

Dumančić i Fehir potom nisu željeli odgovoriti na pitanje od koga su dobili informaciju da se nestanak Krunoslava Fehira povezuje sa slučejavima likvidacija civila u Osijeku tijekom Domovonskog rata.

Događaje u Osijeku tijekom Domovinskog rata aktualizirao je splitski tjednik Feral Tribune koji je u posljednjem broju objavio da je Državno odvjetništvo dobilo iskaz o privođenjima, mučenjima i ubojstvima srpskih civila koji im je dao navodni svjedok tih zlodjela, ne identificirajući ga. Državno odvjetništvo je potvrdilo da je od nekih osoba dobilo izjave o ubojstvima u Osijeku. Autor toga teksta u Feralu Drago Hedl za današnji Novi list je rekao da toga svjedoka nema od petka i izrazio uvjerenje da ga je Državno odvjetništvo sklonilo, i to od medija.

Glasnogovornik policije bio je nedostupan novinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙