FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački novinar ranjen u pokušaju otmice

DUBAI, 18. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Naoružani muškarci pucali suu izvjestitelja Al Arabije u Iraku i ranili ga dok su ga u subotupokušavali oteti u Bagdadu, izvijestila je arapska satelitskatelevizija.
DUBAI, 18. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Naoružani muškarci pucali su u izvjestitelja Al Arabije u Iraku i ranili ga dok su ga u subotu pokušavali oteti u Bagdadu, izvijestila je arapska satelitska televizija.

37-godišnji irački novinar Jawad Kadhem izlazio je iz restorana kada su mu se približila dvojica naoružanih muškaraca, očito ga pokušavajući oteti, rekao je Nabil al-Hatib, izvršni producent tv-postaje sa sjedištem u Dubaiju.

Irački policajci su na licu mjesta zapucali u naoružane napadače koji su uzvratili vatru i pogodili Kadhema u vrat i u čeljust, a zatim pobjegli s mjesta događaja. Hatib je rekao da razlog napada nije poznat.

"Nitko mu dosad nisu bio prijetio niti ga je napao", rekao je dodajući da je Kadhem u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Hatib je rekao da je Kadhem poznat kao nepristran novinar koji je izvještavao o političkim podjelama u Iraku.

Osmero Al Arabijinih zaposlenika smrtno je stradalo u Iraku od 2003., kada je počela američka invazija, troje su ubile američke snage, petero ih je poginulo u naletu bombaša samoubojice na njihov ured u Bagdadu u listopadu prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙