FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Bagarić: nisam u sukobu interesa

POŽEGA, 15. srpnja 2005. (Hina) - Požeško-slavonski župan Anto Bagarićustvrdio je danas na konferenciji za novinare u Požegi da nije ni ukakvu sukobu interesa, komentirajući jučerašnju odluku Povjerenstva zasprječavanje sukoba interesa da i protiv njega pokrene postupak.
POŽEGA, 15. srpnja 2005. (Hina) - Požeško-slavonski župan Anto Bagarić ustvrdio je danas na konferenciji za novinare u Požegi da nije ni u kakvu sukobu interesa, komentirajući jučerašnju odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da i protiv njega pokrene postupak.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa će u slučaju župana Bagarića ispitati posao izgradnje i održavanja županijskih cesta te novčanu pozajmicu.

Po napisima u medijima Županija je potkraj 2003. dignula 11 milijuna kuna zajma i doznačila ih Županijskoj upravi za ceste (ŽUC) za gradnju i rekonstrukciju županijskih i lokalnih cesta, ali je ŽUC isti dan taj novac, uvećan za oko milijun kuna, prebacio tvrtki "Kamen-Ingradu", koja je u teškoćama. "Kamen-Ingrad" je, kako su o tom slučaju javljali medji, posuđen novac trebao vratiti do kraja 2004., a zbog nenamjenskog trošenja proračunskog novca protiv Bagarića je Klub SDP-a u Županijskoj skupštini podnio i kaznenu prijavu.

"Tvrdim da nisam ni u kakvu sukobu interesa. 'Kamen Ingrad' nije tvrtka u mojem vlasništvu, suvlasništvu, niti imam ikakvu dionicu. Sukob interesa bi bio da sam ja, kao župan, svojom odlukom pogodovao nekoj svojoj tvrtki. Zajam od 11 milijuna kuna Županija je dobila od Slavonske banke za Program ubrzane gradnje i modernizacije županijskih i lokalnih cesta. Kad smo dobili taj novac, uz pristanak Ministarstva financija, prebacili smo ga ŽUC-u, koji ga je doznačio 'Kamen Ingradu', tvrtki koja je bila izvođač radova", izjavio je danas župan Bagarić.

Rekao je da je problem nastao zbog teškoća u kojima se zbog zatvaranja kamenoloma našla tvrtka "Kamen Ingrad" te da vjeruje kako će se, kad se tvrtka konsolidira, ubrzano nastaviti izgradnja i modernizacija županijskih i lokalnih cesta, bez obzira na to tko će biti vlasnik, suvlasnik ili pak strateški partner "Kamen Ingrada".

Kad je riječ o novčanoj pozajmici, Županija je, dodao je, pozajmila određenu svotu 'Kamen Ingradu' da bi mu pomogla u teškoćama. "Možda je to moja odgovornost jer sam vjerojatno krivo procijenio mogućnost povrata toga novca. Novac je Županija pozajmila vodeći se najprije ljudskim motivom i željom da radnici zadrže radna mjesta, da 750 ljudi ne ostane bez posla i da se sačuva socijalni mir", kazao je župan. Očekujem da će 'Kamen Ingrad' vratiti novac, ako ne preko strateškog partnera, a onda ćemo i mi kao i ostali u stečaju potraživati svoj novac. U svakom slučaju Županija neće biti zakinuta", ustvrdio je župan.

Dodao je da je Županija "učinila samo ono što je godinu dana prije učinio grad Požega".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙