FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Od početka iduće godine Hrvatska će na usluge turističkog smještaja i agencijske provizije imati nižu, 10-postotnu stopu PDV-a , odlučio je večeras Hrvatski sabor, donoseći izmjene Zakona o PDV-u. Sabor je večeras izmijenio i Zakon o zdravstvenom osiguranju, po kojemu se od 1. listopada ove godine uvodi administrativna pristojba koju će osiguranici plaćati za zdravstvenu zaštitu. Izmjenama Zakona o PDV-u ukinuta je nulta stopa PDV-a na organizirani boravak inozemnih turista, odnosno izjednačena je porezna stopa za domaće i strane turiste te domaće i strane agencije. Izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju korisnik zdravstvenog osiguranja mjesečno će plaćati najviše 30 kuna administrativne pristojbe, a ostale će mu usluge biti besplatne.

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština na današnjoj je sjednici većinom glasova gradskihzastupnika (27 za, 11 protiv, 5 suzdržanih) podržala 8 članova Gradskog poglavarstva na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića nakon što su se pojedinačno predstavili u Staroj gradskoj vijećnici. Gradsko poglavarstvo koje s gradonačelnikom i dva zamjenika sada ima 11 članova, sastat će se već sutra, a Milan Bandić je najavio da će preostala četiri člana Gradskog poglavarstva predložiti naknadno budući da po Statutu Grada Zagreba Gradsko poglavarstvo mora imati 15 članova.

ZAGREB - Hrvatski sabor sutrašnji će, pretposljednji dan 15. sjednice započeti raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojima je cilj ubrzati dugotrajne postupke donošenja programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države. Izmjenama se propisuje da bi, ako općinska ili gradska vijeća do 30. rujna ne donesu spomenute programe, umjesto njih to učinilo županijsko poglavarstvo županije na čijem je području sjedište te općine ili grada.

ZAGREB - Predsjednik Kluba HNS-PGS Dragutin Lesar osudio je danas kršenje saborske procedure ustvrdivši da je vladajuća većina na jučerašnjoj saborskoj sjednici u tri koraka suspendirala demokraciju. Lesar je, na konferenciji za novinare, ocijenio kako to "nije rezultat nekih dječjih bolesti, već izričite nakane, dogovora i smišljenog plana".

ZAGREB - Jučer je bio sasvim običan dan, u kojem je odigrana još jedna politička utakmica između Vlade, pozicije i opozicije, kazao je danas predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, komentirajući primjedbe oporbenih klubova na, kako tvrde, jučerašnje kršenje procedure i Ustava u Saboru. Šeks je odbacio tvrdnju Kluba SDP-a da je Saborski Poslovnik prekršen i pri jučerašnjem donošenju rebalansa državnog proračuna o kojem se, po tumačenju SDP-a, može glasovati tek tri dana nakon rasprave. Na najave ustavnih tužbi zbog izmjena Zakona o javnom okupljanju koje su po tumačenju oporbe jučer donesene bez propisane kvalificirane većine, Šeks je uzvratio "onaj tko tako misli neka slobodno izvoli podnijeti Ustavnu tužbu".

ZAGREB- Savjet Hrvatske narodne banke danas je, pod predsjedanjem guvernera dr. Željka Rohatinskog, razmotrio najnovija gospodarska i novčana kretanja, usvojio projekciju monetarne politike za treće tromjesečje i ostatak godine, te donio još nekoliko odluka iz svoje nadležnosti, priopćeno je iz HNB-a. Savjet je donio i novu odluku o uvjetima i načinu obavljanja platnog prometa s inozemstvom, koja je u većoj mjeri od dosadašnje usklađena s praksom i direktivama Europske unije. Savjet HNB-a donio je na ovoj sjednici i odluku o puštanju u optjecaj prigodnog kovanog novca od 25 kuna "Republika Hrvatska kandidat za članstvo u Europskoj uniji 18.VI.2004.", te odluku o izdavanju i prodaji prigodnog srebrnog kovanog novca "Zimske olimpijske igre 2006., Italija" i "Svjetsko nogometno prvenstvo 2006., Njemačka".

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Dragutin Lučić razgovarali su danas o zakonskom reguliranju novinarske klevete i njezinoj mogućoj dekriminalizaciji. Kad je o novinarskoj kleveti riječ, HND traži da se u Kaznenom zakonu pronađe prihvatljivije rješenje od sadašnjeg, rekao je Lučić nakon sastanka u Ministarstvu pravosuđa. Iz Ministarstva pravosuđa je nakon sastanka priopćeno da će se kroz stručnu raspravu razmotriti kaznena politiku u odnosu na kazneno djelo klevete te da će radna skupina predstavnika Ministarstva, sudova, državnog odvjetništva i HND-a razmotriti pitanje dekriminalizacije klevete.

POŽEGA - Klub vijećnika SDP-a u Skupštini Požeško-slavonske županije kazneno je prijavio župana Antu Bagarića Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi, izvijestio je predsjednik Kluba Rastislav Navratil na današnjoj konferenciji za novinare. Po njegovim riječima prijava je podignuta na temelju nalaza Državne revizije za prošlu godinu, a zbog protuzakonita uzimanja zajma, izdavanja zadužnica, jamstava i mjeničnih pozajmica, čime je, ustvrdio je, oštećena Županija. Župan Anto Bagarić je rekavši da ne zna za kaznenu prijavu, dodavši da svatko ima pravo i mogućnost podnijeti kaznenu prijavu, no da je kaznena prijava Kluba vijećnika SDP-a neutemeljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙