FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražno povjerenstvo i danas bez zaključaka za Tomčića

ZAGREB,5. srpnja(Hina) - Saborsko istražno povjerenstvo za ZlatkaTomčića i Radimira Čačića ni danas nije donijelo zaključke o tome jeli Tomčić, kada je bio predsjednik Sabora, pogodovao da tvrtka koje jesuvlasnik dobije poslove s državom, a, kako se moglo čuti nakonsjednice, Saboru će biti predočene samo utvrđene činjenice, ne izaključak je li Tomčić u sukobu interesa.
ZAGREB,5. srpnja(Hina) - Saborsko istražno povjerenstvo za Zlatka Tomčića i Radimira Čačića ni danas nije donijelo zaključke o tome je li Tomčić, kada je bio predsjednik Sabora, pogodovao da tvrtka koje je suvlasnik dobije poslove s državom, a, kako se moglo čuti nakon sjednice, Saboru će biti predočene samo utvrđene činjenice, ne i zaključak je li Tomčić u sukobu interesa.

Predsjednik povjerenstva Nenad Stazić (SDP) je nakon dvosatne, za javnost zatvorene sjednice kratko izjavio novinarima da će povjerenstvo zaključke pokušati formulirati za dva dana, te izrazio nadu da će to učiniti konsenzusom.

No, član povjerenstva Frano Piplović (DC) novinarima je rekao da će povjerenstvo pred Sabor izaći samo s činjenicama koje je u pet mjeseci rada utvrdilo za tvrtku Capital ing, u kojoj Tomčić ima 25 posto vlasničkog udjela, ali ne i sa zaključkom je li Tomčić bio u sukobu interesa.

"Predočit ćemo sve do čega smo došli u proteklih nekoliko mjeseci pa neka Sabor i javnost presude je li bilo pogodovanja, jesu li ugovori Capital inga s državom sklopljeni u skladu sa zakonom", kazao je.

Upitan je li, po njegovu mišljenju, Tomčić pogodovao da tvrtka dobije unosne poslove s državom, Piplović je odgovorio da se "pogodovati može na razne načine", da "neke stvari u slučaju Tomčić i nisu bile po Zakonu o javnoj nabavi", ali da je to teško dokazati jer da dio dokumentacije o sklopljenim ugovorima nije sačuvan.

"No, ne želim ništa prejudicirati, neka presude Sabor i javnost", istaknuo je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙