FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vesna Balenović podnijela ustavnu tužbu zbog otkaza u Ini

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Vesna Balenović, bivša zaposlenicaIne koja već nekoliko godina tvrdi da su se u toj tvrtki radile brojnenezakonitost, podnijela je danas ustavnu tužbu u kojoj tvrdi da su jojprilikom otkaza radnog odnosa, a kasnije i u sudskim postupcima protivtakve odluke Ine povrijeđena brojna ustavna prava.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Vesna Balenović, bivša zaposlenica Ine koja već nekoliko godina tvrdi da su se u toj tvrtki radile brojne nezakonitost, podnijela je danas ustavnu tužbu u kojoj tvrdi da su joj prilikom otkaza radnog odnosa, a kasnije i u sudskim postupcima protiv takve odluke Ine povrijeđena brojna ustavna prava.

Balenović je izvanredni otkaz dobila u travnju 2001., nakon što je u medijima progovorila o navodnim nezakonitostima u poslovanju Ine. Poslovodstvo tvrtke otkaz je opravdalo tvrdnjom da je Balenović odala poslovne tajne.

Nakon što je pravomoćnom sudskom odlukom otkaz potvrđen, odnosno nakon što je Vrhovni sud odbio njezin zahtjev za revizijom postupka, Vesna Balenović se odlučila zatražiti pomoć od Ustavnog suda.

Ona smatra da joj je povrijeđeno ustavno pravo na jednakost pred zakonom i sudovima i da odluke protiv nje nisu bile utemeljene na zakonu. Mišljenja je i da su joj je prekršena prava na slobodu mišljenja i izražavanja te na rad i slobodu rada, pa stoga od Ustavnog suda traži ukidanje presuda zagrebačkog Općinskog i Županijskog suda te Vrhovnog suda koji su potvrdili zakonitost njezinog otkaz.

Osim otkaza, Vesna Balenović je u međuvremenu "zaradila" i dvije tužbe za klevetu i to od predsjednika Uprave hrvatske naftne kompanije Tomislava Dragičevića te bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Ine Slavka Linića. Postupke je nepravomoćno izgubila te je osuđena na dva mjeseca zatvora uvjetno, odnosno sudski je opomenuta. (Hina) xso yso

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙