FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina: značajan porast prodaje mlaznog goriva

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Industrija nafte Ina prodala jetijekom prvih šest mjeseci ove godine 38.800 tona mlaznog goriva, štoje šest posto više od plana i 15 posto više od prodaje u istomprošlogodišnjem razdoblju, doznaje se iz Ine.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Industrija nafte Ina prodala je tijekom prvih šest mjeseci ove godine 38.800 tona mlaznog goriva, što je šest posto više od plana i 15 posto više od prodaje u istom prošlogodišnjem razdoblju, doznaje se iz Ine.

Porast prodaje od 15 posto u prvih šest mjeseci u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zabilježen je i kod aviobenzina, kojeg je prodano 587 tona.

Glavnim razlogom porasta prodaje u Ini drže pojačani dolazak turista zrakoplovima iz udaljenijih europskih zemlja, kao što su Engleska i Finska. K tome, kako se doznaje, zanimanje za opskrbu gorivom u Ininim avioservisima pokazuju i kupci iz prekooceanskih zemalja, primjerice Kanade, koji planiraju uspostavu izravnih letova do hrvatskih zračnih luka.

Zbog svibanjske havarije na postrojenjima u Rafineriji Rijeka gdje se proizvodi mlazno gorivo, manje količine za potrebe zagrebačke Zračne luke Pleso su uvezene, a zbog izrazitog povećanja potrošnje u ljetnim mjesecima u kojima se očekuje brojni čarteri i pojačani redovni letovi, ugovoren je dodatni uvoz, kažu u Ini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙