FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 29. lipnja

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 29. lipnja.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 29. lipnja.

ZAGREB - Predstavnici Radne zajednica Drava River Basin Project predstavit će na konferenciji za novinare istoimeni projekt kojim se, kako najavljuju, pripremaju investicije od nekoliko stotina milijuna eura namijenjenih uvođenju čistih tehnologija te gospodarenju otpadom i vodom u donjem toku Drave, na granici između Mađarske i Hrvatske. Članovi radne zajednice su stručnjaci iz ministarstava i drugih državnih institucija iz Hrvatske i Austrije (11 sati, Hotel Sheraton, kneza Borne 2).

ZAGREB - INA Naftaplin i BH Gas iz Sarajeva potpisat će pismo namjere o suradnji u opskrbi prirodnim plinom i budućim pravcima uvoza i prijenosa plina (11 sati, Šubićeva 29).

ZAGREB - Europapress holding i McKinsley&Company predstavit će 10 polufinalista projekta Ideja, natječaja za najbolje poduzetničke projekte. Polufinalisti su izabrani između gotovo sedamsto pristiglih nacrta poslovnih planova. "Ideju" je podržala i hrvatska Vlada, a partneri u njezinoj provedbi su Adris grupa, Hrvatska radiotelevizija, Podravka, Siemens Hrvatska, T-Mobile Hrvatska i Zagrebačka banka (11 sati, The regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Tema zadnjeg u nizu radnih ručkova Udruge malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) prije ljetne stanke, je uloga poslodavaca u stvaranju pozitivne poduzetničke klime. Gost na radnom ručku bit će predsjednik HUP-a i Atlantic grupe Emil Tedeschi (14 sati, Zagrebački velesajam, Kongresni centar, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Nacionalna zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines na susretu s novinarima izvijestit će o pojačanom prometovanju tijekom turističke sezone, a novinare će ugostiti u svojim novim poslovnim prostorijama (11 sati, Buzin - Bani 75B/3).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih pet mjeseci ove godine registrirano 1,69 milijuna dolazaka turista koji su ostvarili 5,39 milijuna noćenja, a 50,2 posto od ukupnih turističkih dolazaka i 57,3 posto noćenja ostvareno je samo u ovogodišnjem svibnju, prvi su podaci Državnog zavoda za statistiku. Iz usporedbe tih podataka s onima Državnog zavoda za prošlogodišnjih pet mjeseci proizlazi da je Hrvatsku od siječnja do svibnja ove godine posjetilo 2,4 posto više turista, dok je u noćenjima ostvaren nešto malo veći porast, od 2,6 posto. Stranih je turista u Hrvatsku u prvih pet mjeseci došlo 1,21 milijun, a ostvarili su 4,17 milijun noćenja. U odnosu na prvih pet mjeseci lani to je 4,3 posto više turista, dok su u noćenjima strani gosti zabilježili porast od 4,2 posto. Domaćih je pak turista u pet ovogodišnjih mjeseci bilo 482,4 tisuće, što je 0,2 posto manje nego lani, dok su s 1,22 milijuna noćenja u 'minusu" od 2,4 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙