FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić doputovao u službeni posjet Ukrajini

KIJEV, 13. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdoputovao je u srijedu navečer u dvodnevni službeni posjet Ukrajini napoziv ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka.
KIJEV, 13. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u srijedu navečer u dvodnevni službeni posjet Ukrajini na poziv ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka.

Mesić će službeni posjet početi u četvrtak ujutro razgovorom u četiri oka sa svojim domaćinom. Kako se očekuje, dvojica predsjednika razmotrit će aktualno stanje hrvatsko-ukrajinskih odnosa, perspektive njihova daljnjeg razvoja kao i aktualne svjetske probleme, uključujući i najnovija zbivanja u Europskoj uniji.

Nakon toga su predviđeni bilateralni razgovori dvaju izaslanstva, a potom će biti potpisana dva bilateralna sporazuma između vlade RH i Ukrajine. Riječ je o Sporazumu o zaštiti tajnih podataka i Sporazumu o suradnji HBOR-a i ukrajinske EXIM banke.

Hrvatsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Mesićem položit će vijenac na spomenik Neznanom junaku u Kijevu.

Prvog dana posjeta Mesić će imati radni ručak s predsjednicom ukrajinske Vlade Julijom Timošenko, a sastat će se i s prvim potpredsjednikom Vrhovne Rade, jednodomnog parlamenta koji ima 450 zastupnika, Adamom Martinjukom.

Za četvrtak navečer predviđen je poslovni forum hrvatskih i ukrajinskih gospodarstvenika kojem će nazočiti oba predsjednika.

S predsjednikom Mesićem u posjet Ukrajini doputovali su predstavnici 11 hrvatskih tvrtki: Munje d.d., Ina naftaplina, Podravke, Đuro Đaković Holdinga, Medinvesta (Bolnica Magdalena), Ivanićplasta d.o.o., Fragarie, Kraša d.d., INA-e d.o.o. (Maziva Rijeka), Autocentra Merkur i Nexe grupe.

Drugog i završnog dana posjeta Ukrajini predsjednik Mesić će posjetiti grad Lavov na zapadu Ukrajine gdje će se sastati s gospodarstvenicima Lavovske oblasti i održati predavanje na temu "Hrvatska danas i njezina vanjska politika" na Sveučilištu Lavov.

Hrvatski predsjednik vraća se u Zagreb u petak navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙